Rollator

Hoe kies je de juiste rollator?

Hoe kies je de juiste rollator?

U neemt een moedige beslissing en u beslist een rollator aan te kopen omdat u helaas niet meer zo goed te been bent. Waar moet u op letten bij aankoop van een rollator? Het is tenslotte een hulpmiddel om u gezond te houden en om u opnieuw zelfstandig te laten lopen. Meer beweging helpt ook om uw geest vooral gezond te houden en een rollator is hierdoor een handig hulpmiddel om vooral meer zelf te bewegen.

Hoe een rollator kiezen?

Het is al een moeilijke beslissing om een rollator nodig te hebben maar om de juiste keuze te maken bij de aankoop van deze rollator moet men toch op een aantal zaken letten.

Belangrijk bij de keuze van aankoop van een rollator:

Budget dat u ter beschikking heeft om in deze rollator te investeren:
Natuurlijk is het belangrijkste de prijs van een rollator. Niet iedereen heeft hetzelfde budget en er bestaan goede kwaliteit/prijs rollators.
Hier hangt natuurlijk ook af of het ziekenfonds een tegemoetkoming doet of niet bij aankoop van een rollator.

Gebruik van de rollator:
Wenst u de rollator buiten of binnen te gebruiken? Er is een verschil tussen beiden want er bestaan ook rollators die men enkel binnen mag gebruiken. Voor buitengebruik dient het een rollator te zijn die stabiel genoeg is om op de straat of op het voetpad te gebruiken.

Het gewicht van de rollator zelf:
 Zoals alle producten bestaan ook rollators in alle soorten, alle kleuren en verschillende gewichten. Het normale draagbare gewicht ligt rond de 8 kg maar er bestaan er ook van 5 kg of zwaardere modellen die zelfs 11 kg wegen. Als u hem veel verplaatst, is het beter om voor de lichtere variant te kiezen omdat deze gemakkelijk te tillen zijn. Klik hier om verschillende modellen rollators te bekijken

De juiste keuze gemaakt?

Als u weet wat u budget is, of u een binnen of buitenmodel wenst, of u een lichter of zwaarder model kiest, dan is het natuurlijk ook belangrijk om deze even te gebruiken en na te gaan of u met toch voor het juiste model gekozen hebt. daarom is het zo belangrijk om u een proefrit aan te bieden met de rollator naar keuze om na te gaan of u wel een goede beslissing maakt. Klik hier om direct een proefrit aan te vragen! 

Geef een reactie